Hvor ble det av IBM Connections-plugin for Outlook?

IBM Collaboration Solutions Catalog

OPPDATERT 29.01.2019 kl 1918: IBM har trukket tilbake IBM Connections plugin for Microsoft Outlook og den er ikke lenger nedlastbar for nye kunder. 

OPPDATERING: IBM har nå bekreftet at produktet ikke lenger er tilgjengelig, og vil bli fjernet helt 31. desember.

Dette kom veldig overraskende på mange, siden det ikke har vært noen annonsering på forhånd om at pluginen skulle fjernes fra IBM Collaboration Solutions Catalog. Pluginen gjør det mulig å jobbe med filer i IBM Connections mens man er i Outlook. Du kan dra filer mellom Outlook og Connections, du kan jobbe med fellesskap og personer i Connections og du kan redigere dokumenter som er lastet opp i Connections.

Etter de nyeste Windows-oppdateringene av Outlook var det en del funksjonalitet i pluginen som ble borte, selv om den fortsatt kunne brukes.

Nå har vi fått et svar fra en av de produktansvarlige i IBM:

“The Outlook plugin has moved to a support-only model for 2019, and so it was removed from the catalog.  Existing customers can still get the plugin from support if needed.  We will have a communication out with the details shortly.”

Akkurat hva dette innebærer er vanskelig å si. Er pluginen historie? Er en ny versjon hvor alle feilene er rettet på vei? Har Microsoft begynt å begrense hva andre kan utvikle av plugins? Eller vil ikke IBM brukte tid og penger på å fikse feilene siden de likevel har solgt hele ICS-portefjøljen til HCL?

Hvis du allerede bruker plugine, vil du få brukerstøtte hos IBM support. Men det betyr at ingen nye kunder av Connections vil kunne bruke Outlook mot Connections, enn så lenge.

 

Leave a Comment