Ryktene om Watson Workspaces død er ikke overdrevne

Watson Workspace

Da er ryktene som har fløyet i noen måneder bekreftet. IBM gir opp sin storsatsing IBM Watson Workspace.

Watson Workspace ble behørig omtalt som det neste store fra IBM Collaboration Solutions under konferansen IBM Connect i 2016, men da under navnet Project Toscana. Det var ikke måte på hvor fantastisk samhandling skulle bli med AI-teknologien Watson som skulle ligge i bunnen av en chat-klient, som i oppbygging var svært lik den markedsdominerende klienten Slack.

Akkurat som i Slack hadde min sine egne  chatrom (spaces) hvor man kunne chatte, dele lenker, laste opp bilder mm. Etter hvert kom det også på plass videokonferanse, i form av integrering av produktet Zoom.

IBMs mål var at AI-teknologien i Watson skulle gjøre at dersom en var borte fra chatrommene en stund, så skulle Watson, basert på din bruk av WW, kunne filtrere slik at du kunne få en oppsummering av det som var det viktigste for deg fra samtalene som hadde foregått. Dette ble introdusert via en funksjon kalt Moments. For undertegnede fungerte den glimrende, og er noe jeg virkelig savner i Slack.

Watson Workspace var i seg selv gratis, men via betalingstjenesten kunne du bruke WW som en utviklingsplattform hvor du kunne sette opp chat bots, AI-assistenter (som kunne svare på spørsmål eventuelt rettlede deg) og integrering med andre plattformer (som IBM Connections, Sharepoint ol.). Det var også en integrasjon på plass hvor du kunne chatte med folk i WW via Slack, og omvendt.

Dessverre har ikke markedet vært på IBM sin side her. Microsoft Teams og Slack dominerer, og det har vært vanskelig for IBM å få innpass med enda et nytt verktøy. Det var også en del funksjonalitet som ble lovet som aldri kom på plass, og her i Norge har tilbakemeldingene fra ISBGs medlemmer vært at få (om noen) hadde testet WW.

Det er synd, for WW hadde potensiale til å bli mye bedre enn noen av de to sistnevnte plattformene. Selv har jeg deltatt i et par sesjoner med IBM-ere for å gi konstruktive tilbakemeldinger.

Her er den fulle pressemeldingen fra IBM:

Tuesday 15 Jan 2019, IBM will formally announce the End of Marketing for all Watson Workspace offerings and we anticipate ending the Watson Workspace service on 2/28/19. This includes Watson Workspace Essentials, Plus, and the free offering. It is our intent to ensure that you have a clear understanding of your options regarding the closure of Watson Workspace.

While there is no question that Watson Workspace is innovative and agile, it hasn’t resonated with clients or obtained the traction in the marketplace necessary for IBM to continue forward with the service. Despite our best efforts and enthusiasm for these offerings, our decision to withdraw them aligns to IBM’s investment strategy, focused on delivering solutions that deliver measurable value to our customers and business partners.

IBM has stopped accepting new orders for Watson Workspace products, and we will not be adding any new features to the offerings. We have been working with our licensed customers and business partners to provide options for handling subscriptions and contracts once the end of service announcement is published to provide a smooth transition.

Starting tomorrow there will be a banner placed into the UI of Watson Workspace informing users of the timeline for moving off the service. Mobile customers may find details in the release notes of the mobile app. We will also provide access to a tool that will allow you to download and save your conversations and content from Watson Workspace. Please plan accordingly to capture any content you’d like to retain as we work to sunset the service. This option will only be available for a limited time.

Thank you for your support of Watson Workspace and IBM Collaboration Solutions. Please find additional details and answers to commonly asked questions in the FAQ that will be posted in the Watson Workspace banner tomorrow.

IBM Collaboration Services, Offering Management

1 thought on “Ryktene om Watson Workspaces død er ikke overdrevne”

Leave a Comment