Forrester: – Spar penger med Domino

Forrester-rapport

Lurer du på hvorfor du skal fortsette å bruke Domino, eller kanskje til og med begynne å bruke Domino? Da skal du lese dette!

Det er ingen hemmelighet at Domino har forsvunnet fra mange organisasjoner i de ti siste årene. Men det er fortsatt titusenvis av organisasjoner som bruker forretningskritiske Domino-applikasjoner hver eneste dag. Bare i Norge er det flere hundre, og flere i styret hos ISBG har levebrødet sitt på grunn av det. Det har i mange år vært snakket om at Domino er død, men det er langt fra sannheten. Plattformen hviler ikke en gang. Den utvikler seg, og oppkjøpet som HCL gjorde av plattformen betyr at det kommer til å skje mye spennende i nærmeste framtid.

Likevel er det en kjensgjerning at mange organisasjoner er under sterkt press fra nyutnevnte sjefer som har blitt hjernevasket til å tro at Sharepoint og Office 365 er svaret på absolutt alt (ofte uten at de helt vet hva spørsmålet var) til forhandlere som påstår at løsningene de tilbyr er billigere og bedre.

Ikke misforstå. Det finnes mange bra løsninger på både Sharepoint og andre plattformer. Og om du gjør en forretningsmessig og strategisk bra analyse, og kommer fram til at andre løsninger vil være bedre, så er det bare å bytte. Men ofte kastes Domino ut uten at man har gjort dette. Her kan den siste rapporten fra Forrester, om den totale kostnadsmessige innflytelsen Domino har i organisasjonen din hjelpe til.

Her er noen høydepunkter fra selskapene som er intervjuet rapporten:

  • Selskapene har spart 2,8 millioner dollar i lisenskostnader ved å ikke kjøpe spesialisert software når de trenger en plattform for å bygge funksjonalitet som er spesielt for deres bedrift. Det er svært mange bedrifter som ikke klarer seg med hyllevare.
  • Selskapene har spart 1,3 millioner dollar i ressurskostnader ved å implementere automatisering og forbedringer i arbeidsflyt. Dette øker samhandlingen internt betydelig.
  • Selskapene har spart 822 225 dollar i reduserte kostnader på infrastrukturen ved å forbli på Domino
  • IBM Domino gir deg verktøyene for å raskt utvikle robuste applikasjoner, 50% til 500% raskere enn på plattformer det er naturlig å sammenligne seg med.
  • Applikasjoner som ble laget for tjue år siden fungerer fortsatt i dag, uten at man må bruke penger på oppgraderinger. De er også bakoverkompatible, så løsninger laget for Domino V2 fungerer helt fint på nyeste versjon, som er V10

Forrester intervjuet flere Domino-kunder som har brukt Domino i 16 år og mer. Disse selskapene evaluerer sine strategiske plattformvalg minst hvert tredje år. Og de velger å forbli på Domino!

Her er noen nøkkelpunkter fra disse intervjuene:

  • Rask applikasjonsutvikling
  • Lite eller intet behov for oppgraderinger på eksisterende Domino-applikasjoner
  • Lettere infrastruktur sammenlignet med det man ville trengt for andre løsninger som kjører apper
  • Lavere lisenskostnader sammenlignet med alternative løsninger
  • En svært stabil plattform når det kommer til både server og applikasjoner

Spesielt det siste punktet er viktig. Nedetid koster mye penger. Tidligere i høst møtte jeg noen kolleger fra en tidligere arbeidsgiver. Selskapet har gått fra IBM Connections til en Sharepoint-basert løsning og e-post og dokumenter er flyttet til Office 365. Men salgs-, prosjekt- og serviceapplikasjonene kjører fortsatt på Domino. De holder akkurat nå på med å lage rene utgaver av de mest forretningskritiske løsningene for mobil og web. De vil derfor fortsatt bruke Domino i mange, mange år.

Da jeg møtte disse eks-kollegene ertet de meg for Notes/Domino (vennskapelig). Men direktøren for ettermarked sa da: “Vet dere, vi har brukt Domino i nesten 25 år, og det er den mest stabile plattformen og løsningene vi noen sine har investert i!”

Eller for å sitere noen av personene som er intervjuet i Forresters rapport (og jeg kjenner flere av de som er intervjuet, og tro meg, disse folkene er bunnløst ærlige med IBM når de er misfornøyde):

På andre plattformer må du utvikle all funksjonalitet selv. Med Domino får du et svært stabilt rammeverk med forhåndsbygget funksjonalitet. Domino lar deg utvikle applikasjoner raskere, og med langt mindre manuelt arbeid.

Angående oppgraderinger og hvordan brukerne opplever dette:

Det er ikke behov for å laget et nytt verktøy hvert tredje eller fjerde år. Selv om Domino har hatt seks store oppdateringer ante ikke brukerne dette, for applikasjonene fortsatte å kjøre som om alt var som før.

Arbeidsflyt og automatisering er en av Dominos store styrker:

Effektivitet og automatisering som er tilgjengelig med IBM Domino gjør at de ansatte sparer 10 minutter med arbeid, hver dag. 

Og så den beste til slutt:

Organisasjonen ville trenge fem servere for å erstatte én Domino-server.

Akkurat det siste er helt sant. Jeg jobbet for en organisasjon som flyttet 3000 mailbrukere fra Domino til Exchcange. Det som organisasjonen hadde brukt én Domino-server for, trengte de ti (10!) Exchange-servere for å klare.

Les hele rapporten her.

 

1 thought on “Forrester: – Spar penger med Domino”

Leave a Comment