Ed Brill: – Jeg vet at mange vil gi meg skylden

Ed Brill

Tidligere sjef for Notes/Domino og samhandlingsløsninger i IBM, Ed Brill, forteller sin side av historien.

Det er ISBGs leder, Hogne Bø Pettersen, som gjennom sin jobb som journalist har intervjuet Ed Brill i hans hjemby Chicago i Illinois i USA.

I mange år var Brill selve personifiseringen av IBMs samhandlingsportefølje, spesielt Notes/Domino, både for kunder og business partnere. Han var som en rockestjerne på Lotusphere, den gamle Lotus-konferansen som i over tjue år fant sted i Orlando i januar, hvert år.

Så ble det noen år hvor han forsvant inn på andre oppdrag i IBM, men plutselig kom han tilbake. Dette gjorde at mange fikk nytt håp for Domino-plattformen. Under hans ledelse var mantra “mobile first,” fulgt av “cloud first,” noe som falt mange tungt for brystet. Og siden IBM annonserte at de ikke lenger skulle gi ut nye versjoner av Notes, bare feature packs for å legge til funksjonalitet, trodde mange at produktet skulle legges ned.

Tidligere i år ble det plutselig offentlig at Ed skulle forlate IBM. Dette sendte sjokkbølger inn i ICS-miljøet. Men det var ikke alle som var lei seg for at Ed skulle forlate IBM. Mange likte ikke avgjørelsene som ble tatt med han ved Domino-roret, og han ble for mange selve symbolet på alt som hadde gått galt med plattformen. Dette er Ed Brill fullstendig klar over.

I intervjuet, som er gjort for Swing Softwares blogg, forteller Ed om hvordan det var å forlate noe som har tatt tjuefire år av livet hans, og hvordan det føles å ha blitt  gjort til syndebukk.

Les hele intervjuet her (engelsk)!

 

Leave a Comment