Yeaaaah! Domino Forever!

Domino Forever PartySuperlativene og de positive tilbakemeldingene fra ISBGs høstseminar, som inkluderte den norske lanseringen av IBM Notes/Domino V10, har haglet inn både i går kveld og i morgentimene i dag. Det gleder oss i ISBG veldig, og vi håper at denne driven  kan fortsette nå som vi har begynt å jobbe med vårseminaret.

IBM stilte mannsterke opp for å lansere Domino V10 sammen med oss. Det var også gult teppe, gule ballonger, gul mat, gul(e)rotkakemuffins, gule t-skjorter og gule slides.

Intro

Starting

Hogne ønsket alle velkomne kl. 09 og tok ti minutter for å fortelle om agenda, samt planene framover for ISBG. Det vil bli webinarer igjen fra januar, og ISBG jobber nå for å få på plass en nordisk brukergruppe. Det kommer også til å bli sendt ut en spørreundersøkelse til alle medlemmene for å få tilbakemelding om hva medlemsmassen ønsker.

Ja, og så annonserte vi at 4. og 5. juni 2019 bare må markeres i kalenderen allerede i dag! For da blir det vårseminar, og gjett om vi skal lage et kult opplegg! Hold øye med denne bloggen for annonseringen av hvor det skal være.

Hogne proklamerte også at han ville dele ut Domino V10 t-skjorter og #dominoforever-klistremerker til de i salen som stilte bra spørsmål i løpet av dagen.

Strategi for Domino

Deretter overtok Uffe Sørensen fra IBM. Han fortalte om strategien rundt Domino framover. Han forklarte også rollene til IBM og HCL:

IBM skal fortsatt selge, markedsføre og ha support for Notes/Domino. Der blir det ingen endring. HCL er de som utvikler plattformen, og de har pr i dag over 300(!) utviklere som jobber med dette. HCL kan også bruke Domino-plattformen til å lansere sine egne produkter, noe de også har sagt at de kommer til å gjøre.

Hovedpoenget til Uffe var å vise at etter fem år med svært lav satsing på Domino mener IBM nå alvor med at Domino skal være en applikasjonsplattform med en framtid.

Du kan laste ned Uffes presentasjon her!

Stig-Eriks tatovering

Analyser miljøet ditt

Thomas Hampel fra IBM viste deretter Panagendas Application Insights som gjør at du kan analysere Dominomijøet ditt for å finne ut ting som:

 • Hvilke nsf-filer har du egentlig
 • Hvilke applikasjoner er aldri i bruk
 • Hvilke er ofte i bruk
 • Hvilken type applikasjoner brukes mest
 • Hva slags type aksjoner gjøres mest mot Domino (skriving, lesing etc)
 • Mye mer

Application Insights er inkludert i din Domino-lisens!

Han forklarte deretter hvorfor man ikke lenger er avhengige av Domino-utviklere for å utvikle løsninger på Domino. Ved hjelp av Node.js og Dominos API-er behøver man ikke lenger å bekymre seg for hvor dataene ligger.

Mye folk

Demoer

Karl Dettner og Anders Kjellner fra IBM ga deretter en rekke demoer av Domino-applikasjoner for å vise kraften som ligger i Domino V10. De viste følgende:

 • En god gammeldags Notes-applikasjon som kjørte inne i Office 365 (les mer om det her)
 • Hvordan de kunne transformere en god gammeldags notesapplikasjon til en web- og mobilapp uten å lage en linje kode. Dette gjøres med et produkt som heter Teamworkr. Dette er inkludert i din lisens!
 • En ticketing app som kunne poste til og skrive fra både IBM Watson Workspace og Microsoft Teams.
 • Theo Heselmans’ vinapplikasjon som ved hjelpe av god gammeldags Notes-utvikling har et hypermoderne grensesnitt, med fin grafisk utforming og som er tilpasse touch-skjerm (som Notes 10 takler helt fint).

Gi oss funksjonalitet!

Thomas Hampel tok en gjennomgang av alle de nye funksjonene i Domino V10 og Notes-klienten. Du kan laste ned hele presentasjonen til Thomas her!

Denne biten var så interessant for folk at vi utsatte lunsjen med nesten tjue minutter. Som en sa:

– Vi kom ikke hit for maten!

Men så ble det lunsj, som IBM spanderte, og vi hadde mange bra meningsutvekslinger, diskusjoner og sosialt samvær. En del visittkort ble også delt ut.

Muffins

Kudos

Etter lunsj hadde vi litt bonusmateriale for de som kom. Maria Nordin fra ISW fortalte om Kudos-produktene som ISW leverer til IBM Connections. Disse innbefatter:

 • Kudos Boards (kanban-board hvor man på en veldig fin og grafisk måte kan visualisere aktiviteter og oppgaver du jobber med)
 • Kudos Bagdes (et belønningssystem for å øke adopsjon av nye løsninger i din bedrift)
 • Kudos Buzzy (en intelligent plattform for å kjapt sette opp apper for forretningslogikk, uten at du behøver programmeringskunnskaper
 • Kudos Ideas (en applikasjon for arbeidsflyt rundt forslag og ideer)
 • Kudos Analytics (et produkt som kan finne informasjon om ditt Connections-miljø, f.eks. hvem har delt filer med hvem, hva blir mest bruk etc)
 • Kudos Awards (et system for å øke produktiviteten på jobb)

Det var spesielt Kudos Boards som fikk oppmerksomhet og som ble gjort en demo av. Flere av deltakerne bruker dette produktet allerede, og det ble en fin diskusjon rundt både manglende funksjonalitet, samt ting som kanskje ligger litt skjult i produktet som folk da fant ut av. Maria ga også en demo av mind maps som nå er en del av produktet.

Office 365

Hogne holdt deretter en demo av IBM Watson Workspace, for å vise at dette er en Slack-lignende klient, men med Watson-teknologien i bakgrunnen, som gjør at du får litt mer assistanse for å lete gjennom all støyen.

Renée Iselin Kleven

Her ble det en liten overraskelse i programmet, for vi ønsket å gi Renée Iselin Kleven fra IBM Norge en oppmerksomhet. Ikke bare har hun virkelig stått på for oss i ISBG, hun har også stått på for ICS-kunder i Norge. Siden hun nå ikke lenger er på ICS ville vi gi henne en takk for innsatsen. Men vi lovte hverandre å holde kontakten.

Så viste Hogne hvordan man kan bruke Office 365 og Connections sammen. Først hvordan man kan bruke Outlook og Connections, og deretter hvordan man kan bruke Office Suite og så jobbe med filer i Connections.

Deretter viste han hvordan man kan bruke OneDrive og Sharepoint inne i et fellesskap i Connections. Alt for å demonstrere at det ikke er noen motsetning mellom å ha både Office 365 og Connections i samme miljø.

Connections har nemlig mye funksjonalitet som ikke Office 365 når det kommer til samhandling. Så med å blande får man det beste av to verdener.

Hogne satte også opp en tabell for å sammenligne funksjonalitet mellom Office 365 IBM Connections. Du kan laste ned presentasjonen hans her.

ISBG-styret

Sikkerhet

Til slutt var det Emmar Hoel som holdet et svært interessant foredrag om sikkerhet. Hva er det største sikkerhetshullene? Hvordan måler IBM sikkerhetsnivået i din bedrift?

Du kan lese mer om IBM Security her.

Til neste gang

Og med det var det over for denne gang. Hogne takket alle for at de kom og var klar i budskapet: Domino vil i framtiden være en applikasjonsplattform som du kan bruke sømløst med andre løsninger. Glem derfor dyre migreringsprosjekter!

Han delte også følgende viktige web-adresser for alle ISBGs medlemmer:

Fotoalbum

Se alle bildene fra Domino V10-lanseringen her:

#dominoforever

2 thoughts on “Yeaaaah! Domino Forever!”

 1. Veldig bra jobba!

  Synd jeg ikke fikk vært med, men det skyldes at jeg hjalp en kunde med å gå over fra Microsoft Outlook til IBM Connections Cloud med IBM Verse som ny e-post! Og de var kjempefornøyde med å ha fått et verktøy som de kan bruke til langt mer enn bare inn og ut mail. Nå har de en ny og langt mer effektiv struktur på arbeidet!

  Reply

Leave a Comment