Kjør Notes-applikasjonene dine i Office 365

Om du melder deg på lanseringsfesten av Notes/Domino V10 som ISBG har 23. oktober vil du få se alt det nye som kommer med Domino 10. En av de største nyvinningene er at du i tillegg til auto repair, Domino Query language etc, også kan gi bruke Node.js for å bruke Notes-applikasjonene dine på helt nye måter. Hva sier du til å kjøre Notes-applikasjonene dine i Office 365?

Selv vi som elsker Notes må innrømme at det til tider er arbeidsomt å få Notes-applikasjoner til å leke fint med andre løsninger og plattformer. Nå som Domino V10 er en realitet er slike ting noe vi bare kan legge bak oss. Ved hjelp av Node.js og det nye og forbedrede REST API-et for Domino kan du fra nå av integrere Notes-applikasjoner med nærmest hva som helst.

Du kan lese fra og skrive til Domino-serveren, og dermed gjøre det mulig å lage sømløse løsninger. Det beste er at du slipper et kjempedyrt migreringsprosjekt for å løfte data ut av Notes-klienten når du vil bruke dem i andre applikasjoner eller web-baserte løsninger.

Bare se hva ISW gjorde med sitt CRM-system, som har kjørt i Notes i nesten tjue år (hvis jeg hadde fått en krone for hvert selskap jeg har besøkt som har et slikt system kjørende…).

De fikk CRM-systemet til å kjøre i Office 365.  Slik ser det ut i den gode gamle Notes-klienten:

CRM i Notes

 

Utenkelig at det skal kunne kjøre i Office 365, sant? Ha! Bare se på dette:

 

Ser du Office 365-menyen på toppen? Og dette er ikke Photoshop! Jeg så selv en levende demo av dette under lanseringen i Frankfurt tirsdag 9. oktober.

Se for deg at du har det gamle, kraftige og stabile CRM-systemet ditt kjørende i Notes. Alt fungerer helt fint og dere får jobben gjort. Men du savner kanskje en del funksjonalitet som du har sett i andre web-baserte CRM-system. For eksempel skulle du ønske at du kunne klikke på adressen til en kunde og få opp lokasjonen på Google Maps. Og med Domino V10 og Node.js kan du gjøre dette:

Google Maps

 

Og liker du den type funksjonalitet som gjør at du kan hente fram en kontakts profiler på sosiale medier, som for eksempel det de skriver på Twitter?

Twitter

 

(Alle skjermbilder er skamløst stjålet fra Adam Brown/ISW)

Og alt dette kjører i Office 365, mens dataene dine forstatt ligger trygt og godt på Domino-serveren, klart til fortsatt bruk i gode gamle Notes. Kult, hva?

Vil du lære mer om hvordan du kan gjøre slike ting, og om alt det nye som kommer i Notes/Domino V10? Klart du vil! Meld deg på høsteminaret vårt hvor vi sammen med IBM lanserer Notes/Domino V10 i Norge! 

3 thoughts on “Kjør Notes-applikasjonene dine i Office 365”

Leave a Comment