HCL logo
IBM og Red Hat inngår strategisk samarbeid om hybride skytjenester

IBM og Red Hat inngår strategisk samarbeid om hybride skytjenester

IBM og Red Hat har nå utvidet sitt lange samarbeid med IBM til også å gjelde Hybrid Cloud. Sist uke annonserte IBM og Red Hat Inc. at de skulle slå sammen slagkraften fra begge selskapene når det kommer til selskapers teknologier som kjører både i private og offentlige skytjenester. 

Avtalen bygger på IBMs allerede annonserte strategi som går ut på å gjøre om hele software-katalogen sin til containers. Dette inkluderer både WebSphere, MQ Series og Db2. Container-teknologi er i ferd med å bli en trygg og driftssikker måte å flytte applikasjoner mellom eksisterende datasenter til offentlige skytjenester, og omvendt. IBMs lange erfaring med skytjenester vil, ifølge pressemeldingen, gå som hånd i hanske med Red Hats store katalog av infrastrukturløsninger. Disse omfatter løsninger som enterprise-grade, cloud-native og hybrid cloud. På denne måten vil det bli lettere for kunden å adpotere hybride skyløsninger (løsninger som kjører både on premise og i skyen).

Som en del av avtalen vil IBM gi tilgang i sin private skyplattform (IBM Cloud Private og IBM Cloud Private for Data) og sine middleware-tilbud til Red Hat Open Shift Container Platform som Red Hat Certified Containers.

I dag kjører 90 prosent av Fortune 100-selskaper og mer enn 100 milliarder forretningskritiske transaksjoner pr dag på IBM-systemer. Samtidig er Red Hat den ledende Linux-plattformen for enterprise og en av de primære driverne bak Kubernetes-adposjon for globale IT-selskaper.

 

Leave a Comment