IBM og Red Hat inngår strategisk samarbeid om hybride skytjenester

IBM og Red Hat har nå utvidet sitt lange samarbeid med IBM til også å gjelde Hybrid Cloud. Sist uke annonserte IBM og Red Hat Inc. at de skulle slå sammen slagkraften fra begge selskapene når det kommer til selskapers teknologier som kjører både i private og offentlige skytjenester. 

Avtalen bygger på IBMs allerede annonserte strategi som går ut på å gjøre om hele software-katalogen sin til containers. Dette inkluderer både WebSphere, MQ Series og Db2. Container-teknologi er i ferd med å bli en trygg og driftssikker måte å flytte applikasjoner mellom eksisterende datasenter til offentlige skytjenester, og omvendt. IBMs lange erfaring med skytjenester vil, ifølge pressemeldingen, gå som hånd i hanske med Red Hats store katalog av infrastrukturløsninger. Disse omfatter løsninger som enterprise-grade, cloud-native og hybrid cloud. På denne måten vil det bli lettere for kunden å adpotere hybride skyløsninger (løsninger som kjører både on premise og i skyen).

Som en del av avtalen vil IBM gi tilgang i sin private skyplattform (IBM Cloud Private og IBM Cloud Private for Data) og sine middleware-tilbud til Red Hat Open Shift Container Platform som Red Hat Certified Containers.

I dag kjører 90 prosent av Fortune 100-selskaper og mer enn 100 milliarder forretningskritiske transaksjoner pr dag på IBM-systemer. Samtidig er Red Hat den ledende Linux-plattformen for enterprise og en av de primære driverne bak Kubernetes-adposjon for globale IT-selskaper.

 

Leave a Comment