Optimisme for ICS etter IBM Think-konferansen i Las Vegas

Think Stage

Selv de mest pesimistiske av ICS-kunder og partnere som var på konferanse før påske har kommet tilbake med håp om framtiden for IBMs samhandlingsportefølje, som nå utvikles av HCL.

Som vi skrev om før jul har HCL overtatt utviklingen av IBMs samhandlingsportefølje, med unntak av IBM Connections. IBM skal fortsatt ha salg og support.

Slik skal IBM Watson ta opp konkurransen mot Alexa

HCL leverer

Mye av det som skal komme i V10 av IBM Notes/Domino har vi allerede behørig dekket i vårt webinar for november.

I tillegg vil vi i vårt månedlige webinar (det ble ikke i mars grunnet påske) ha en oppsummering av Think siste tirsdag i april. Men en liten oppsummering, med lenker til diverse blogger og presentasjoner skal du få her.

HCL har allerede begynt å presentere live demoer av de som kommer i v10 av Notes/Domino. Ikke minst den imponerende videoen vi publiserte her på isbg.no tidligere denne uken.

I tillegg har den canadiske brukergruppen, C3UG, gjort et glimrende intervju med selveste John Paganetti rundt Domino 10:

Markedsføring?!?!

IBM Champion Keith Brooks har skrevet en bloggposting med punktvis oppsummering. Han er også veldig postiv angående HCLs planer om å revitalisere Domino, og påpeker at de har levert det de har lovet så langt, noe IBM ikke har verdens beste historikk på. Han påstår, feilaktig, i sin bloggposting at Sametime bare er on premise. Det er ikke tilfelle, Sametime vil fortsatt være i skyen også, og det er ikke noe som vil bli erstattet av Watson Workspace.

Sharon James, også hun IBM champion, har også en bra oppsummering. Hun tar med at IBM nå virkelig vil satse på det fantastiske verdensomspennende brukernettverket som finnes i ISC-miljøet. community.ibm.com skal fungere som dette, og det vil åpnes mer og mer i framover.

Også Sharon beskriver den positiviteten som var rundt Notes/Domino, og ikke minst det at alle forelesinger om Notes/Domino var så fulle at publikumsmengden fortsatte ut av lokalene og ut på gangen. Hun påpeker også at det er planer for markedsføring av Notes/Domino igjen!

Hvor er Connections?

Tim Clark fra TC Consulting har også en bra oppsummering, men han spør et spørsmål som overraskende få har stilt: Hvor ble det av IBM Connections på Think?

Med unntak av snakk om IBM Connections Engagement Center var det lite eller ingenting om IBM Connections Pink, og lite nytt om hva IBM egentlig holder på med rundt Connections.

Både Tim og andre tror Connections også blir flyttet til HCL om ikke lenge. Tiden vil vise.

Her er en oppsummering fra flere framtredende skikkelser i ICS-miljøet, gjort av C3UG. Du vil kjenne igjen flere av disse som foredragsholdere på ISBGs vårseminarer:

Leave a Comment