IBM Watson skal nå ta opp konkurransen mot Amazons Alexa

15Watson bil

IBM lanserte under IBM Think-konferansen sin egen digitale hjelper, bare noen måneder etter at Amazon lanserte Alexa for Business. BMW er også med på laget.

Nå er ikke Amazons tjeneste ferdig enda, og IBM håper at de skal få på plass en new stemmestyrt assistent for foretningsverden, før Amazon klarer det.

Under IBM Think-konferansen, som fant sted i Las Vegas uken før påske, presenterte IBM sin virtuelle hjelper. Denne har vært under utvikling i samarbeid med flere IBM-kunder over det siste året.

Men det blir ikke slik at du kan spørre Watson om været eller musikk. I stedet vil Watson Assistant fungere som en assistent som jobber i kulissene hver gang en av de mange andre digitale assistentene som enten finnes, eller på er på vei ut på markedet, ber om hjelp. Slike finnes både i butikker, på flyplasser og hotell og i biler.

Ved flyplassen i München er Watson Assistannt allerede i bruk. Den forer informasjon til en robot som kan gi det informasjon om hvor du skal gå for å finne fram til gaten din. En stemmebasert assistent for bilen din er under utvikling i samarbeid med BMW. I tillegg har Chameleon Technology i Storbritannia utivklet en platform, drevet av Watson Assistant, kalt I-VIE som hjelper folk å ha kontroll på strømforbruket sitt.

– Vi så på markedet for assistenter og innså at det var mer som var nødvendig for å gjøre det lettere for bedrifter å ta dem i bruk, sa IBMs global vice president for IoT products, Bret Greenstein, under konferansen.

Watson Assistant bør være til god hjelp for å gjøre IBMs AI-løsning mer relevant i sluttkunders liv. De utenfor IBM-sfæren som fortsatt husker Watson gjør det på grunn av at Watson vant Jeopard i 2011. Men IBM vil møte kraftig konkurranse fra Amazon, som har drevet aggressiv markedsføring og utvikling av Alexa, som allerede finnes i tusenvis av teknologiske enheter og dupeditter.

Greenstein er likevel klar på at IBM ikke kommer med Watson Assistant for å utkonkurrere Amazon, men fordi IBMs kunder har bedt om en slik løsning. Han mener at bedrifter med sensitiv informasjon heller vil bruke Watson Assistant enn et kundekonsept som Alexa eller Apples Siri. Dette fordi at med Watson Assistant vil de har mer kontroll over data, informasjon og kundeopplvelsen.

1 thought on “IBM Watson skal nå ta opp konkurransen mot Amazons Alexa”

Leave a Comment