IBM til toppen av skyen – Langvarig nedgang snudd

Ginny

Forbes melder at IBM endelig er på toppen av skyverden, sammen med Microsoft og Amazon. Etter 20 kvartaler med nedgang har IBM nå oppgang.

IBMs klatring til top 3 av skyleverandører har gjort at omsetningen på skytjenester økte med 24 prosent, til sammen 17 milliarder dollar. Det er Forbes som melder dette.

Til sammen hadde IBM en omsetning på 79,1 milliarder dollar i 2017, og av dette utgjorde skytjenester 21 prosent.

Forbes skriver at CEO Ginni Romettys lange snuoperasjon for 106 år gamle IBM endelig har begynt å bære frukter. Dette etter tjue kvartaler etter hverandre med nedgang.

Analytikere sier at det å klare og komme tilbake så kraftig etter så mye nedgang innenfor en bransje som forandrer og utvikler seg så raskt er helt unikt. De som har spådd IBMs fallitt har tatt feil, og prognosene for 2018 tyder på at økningen vil fortsette for selskapet.

– IBM er ikke bare tilbake, skriver Forbes. – De har igjen klart å bli en av de store innenfor moderne IT for store selskaper, med fokus på sky, AI, blockchain, maskinlæring og avansert cyber-sikkerhet, som vil analysere og utnytte dataene sine slik at de kan ta bedre avgjørelser, øke kundetilfredshet og slå konkurrentene.

Leave a Comment