Magisk, rosa og Star Wars

Roy og Vanni

ISBGs vårseminar ble arrangert i hos PwC i Oslo 7. og 8. juni. Ca 60 ISBG-medlemmer, foredragsholdere, IBM-partnere og folk fra IBM var innom i løpet av disse to dagene.

Mac GuideraOnsdag startet med at Roger Johannessen ønsket velkommen for siste gang som ISBG-leder. Deretter var det klart for Mac Guideras keynote. Han fokuserte på at ansatte i dag blir overøst med informasjon slik at alt bare blir støy. Han snakket derfor om hvordan IBMs løsninger kan ved hjelp av kognitiv teknologi filtrere, delegere og prioritere for deg.

Det som er viktig for deg vil bli løftet fram, og IBMs løsninger lærer også av hvordan du jobber, og tilrettelegger da arbeidsdagen for deg.

IBM Verse, IBMs web- og mobilbaserte epostløsning, som kjører på Domino, ble gjennomgått. Du kan se hele presentasjonen til Mac her.

Hva skal du velge?

Morten MyrstadMorten Myrstad fra The New Company har akkurat blitt IBM-partner. Det første han tok tak i var om intranettets død er overdrevet eller ikke.

Poenget han understreket var at fokuset burde være på mennesker og endring i kulturen på arbeidsplassen. Verktøyet måtte velges ut fra dette. Stikkordene er Ledelse, løsning og læring.

Han gikk gjennom de ulike løsninger for samhandling som er ute på markedet, som Sharepoint, IBM Connections, @Workplace, Slack, Google Apps, Office 365 og Episerver mm. Det ble en bra gjennomgang av de ulike produktenes ståsted, styrker, svakheter og hva de kunne tilby. Du kan se hele presentasjonen til Morten her.

Detektiv Watson

Oliver BussePå grunn av påtroppende leder Hogne Bø Pettersens knøvling måtte vi her bytte om på foredragene, og neste mann ut var IBM Champion Oliver Busse fra We4IT. Teknikerne blant publikum elsket dette foredraget og omfavnet alt han fortalte om hvordan du kan bruke IBMs Watson-teknologi i dine IBM Notes og web-applikasjoner, uten alt for mye fiksfakseri. Du kan se hele presentasjonen her. Dessverre er ikke demoen inkludert.

Verdens største og mest voksende industri er sofistikerte angrep og hacking mot bedrifters IT-systemer og infrastruktur. Ofte merker man ikke at man har blitt hacket før lenge etter at det har skjedd. Espen Skjøld fra IBM Norge fortalte om problemstillingene rundt dette.

Han fortalte også om IBMs tjeneste QRadar Advisor som også den bruker Watson-teknologien for å evaluere og validere sikkerheten i en bedrift. Dette var et svært interessant foredrag som mange likte. Du kan lese presentasjonen her.

Mennesker og prosesser

Arne NielsenEtter lunsj var det tid for Arne Sigurd Rognan Nielsen. Han er tidligere ansatt i IBM og driver i dag konsulentselskapet Brainworker AS. Han har jobbet med en rekke store kunder og hjulpet dem å innføre verktøy for samhandling. I foredraget fortalte han om hvordan han har gått fram og viste med eksempler fra en rekke kunder at det er holdninger og bevissthet som er viktig, ikke teknologien. Du kan se foredraget her.

Neste mann ut var Felix Binsack, IBM Champion og eier av TimeToAct Group, som var gullsponsor på ISBGs vårseminar. Selskapet hans har gjort å stor suksess med sitt produkt XCC at IBM har kjøpt det. Det har nå skiftet navn til IBM Connections Engagement Center (ICEC). Produktet gjør det mye lettere å tilrettelegge IBM Connections til å bli et velfungerende intranett som er en digital arbeidsflate både på web, mobil og nettbrett. Vi har dessverre ikke mottatt presentasjonen hans, men man kan finner ut mer på hjemmesidene til ToToAct Group.

Framtidens web og videokonferanse

Thomas Sigdestad fra Enonic holdet et strålende foredrag om progressive web apps. Trenden er at færre og færre utvikler mobilapper, og i stedet går for web apps. Dette betyr web-løsninger som består av én web-side, som oppfører seg som en app, og som også vil fungere offline.

I foredraget sitt viste han flere eksmpeler, og det er også verdt å se på for Star Wars-fans. Du kan laste det ned her.

Bo Holtemann fra IBM Danmark kom deretter for å snakke om samarbeidet som IBM har gjort med Cisco. Dette betyr at man kan integrere Cisco WebEx inn i IBMs løsninger. Mange har lurt på om dette betyr at Sametime er død og begravet, men dette ble behørig benektet.

Avtalen innebærer at IBM selger Cisco med sine løsninger, og de skal da skape synergi med at IBMs tar sine kognitive løsninger inn i WebEx, med ting som personlig asisstent osv. Se alle detaljer rundt dette her.

BallongerOg dermed var det klart for speed sponsoring, hvor alle måtte innom hver sponsor og fikk to minutter med fakta fra dem.

Dette ble etterfulgt av teamkonkurranse, som innbefattet spørsmål, smisking med dommer og bygging av ballongtårn. Deretter var det magisk middag, med premiering, taler, avskjedsgaver til de som takker for seg i ISBG-styret og ikke minst Rune Carlsens sykt bra trylleshow.

En god gammel venn

Dagen etter stilte alle opp friske og raske(?) for litt informasjon fra styret, før det brakte løs med keynote av Barry Rosen om IBMs planer for IBM Notes/Domino. Han snakket om det nye feature pack-systemet, hvor det ikke vil bli noen nye versjoner av Notes og Domino, men at det derimot vil komme feature pakcs med oppgraderinger, feilrettinger og ny funksjonalitet. 9.0.1 er baseline, og alt bygger videre derfra.

Han gikk gjennom en hel rekke med funksjonalitet som har kommet og som vil komme, og ikke minst ble det en gjennomgang av at du både kan bruke IBM Notes, IBM Verse eller Microsoft Outlook. Både i skyen og on premise.

Uffe Sørensen tok etter hvert over og snakket om «bring your own client»-strategien. Det ble etter hvert en svært pasjonsfylt diskusjon. Det er tydelig at IBM Notes/Domino fortsatt er hjertebarnet for mange IBM-kunder. Se hele presentasjonen her.

Miki BanatwalaDet var deretter tid for enda en IBM-mann, Miki Banatwala. Han fortalte om IBM Connections Pink og hva dette går ut. Tanken er at man heller ikke på Connections skal ha flere versjoner etter Connections 6. Fra og med den versjonen vil oppdateringene komme i små drypp, og langt hyppigere. En vil da kunne installere disse uten å måtte kjøre store oppgraderingsprosjekt. Omtrent slik Facebook og andre tjenester blir oppgradert. Les alt om det her.

Tyskere

Andreas Rosen var neste mann. Han snakket litt om den tyske brukergruppen og hvordan de har fått oppsving i aktivitetene og ikke minst medlemsmassen. Deretter snakket han om Salesforce, som er en plattform mange tidligere notesutivklere hegner om. Ikke så rart da mange av prinsippene er like.

Rosen fortalte om hvordan man kan integrere Salesforce med Connections, Domino og OnTime-kalenderen. Les foredraget hans her.

Peer PrieserPeer Prieser var neste tysker ut. Han snakket om hvordan We4IT kan hjelpe deg med å analysere, videreutvikle og modernisere dine Domino-applikasjoner. Han snakket også om hvordan du kan bruke Watson også her. Last ned foredraget her.

Paul-Christian Garpe fra Pedab, som var platinumsponsorer, fortalte deretter om den nye personvernforordningen som EU har vedtatt. Denne vil også gjelde i Norge og trer i kraft i mai 2018. Mange bedrifter er ikke forberedt på de omveltningene som vil komme på bakgrunn av den. IBMs teknologi kan brukes for å understøtte denne prosessen. Les hele foredraget her.

REST easy

Deretter var det tid for en strålende lunsj igjen før Anton Lövmar fra Edgeguide AB i Sverige fortalte hvordan de går fram for å utvikle og modernisere Domino-applikasjoner. Han snakket også om hvordan man ved hjelp av deres teknologi kan integrere data fra Domino med Sharepoint og andre teknologier. Les presentasjonen her.

Prize winnerKjetil Hjerpaasen fra Item var siste mann ut. Han holdt et foredrag som teknikerne og utviklerne var i ekstase over. Han ga os en innføring i Swagger, OSGI-plugins og REST-tjenester. Alt utført i Domino. Les presentasjonen her.

Deretter var det årsmøte hvor det nye styret kom på plass. Til slutt var det Kahoot-konkurranse. Siden det var om Star Wars vant Hogne, men siden han er nyvalgt leder i ISBG kunne han ikke få noen premie. Det var også loddtrekning, og da den var over var årets vårseminar over.

Tilbakemeldingene i etterkant har vært strålende, og evalueringsskjemaet viste et klart flertall for å fortsette å ha slike seminarer. Det nye styret skal ta fatt på jobben fra høsten av, så får vi se hva som skjer videre. De er i hvert fall motiverte.

God sommer!

Se hele fotoalbumet fra ISBGs vårseminar 2017 her:

ISBG Spring Seminar 2017

Leave a Comment